Hvad er Flash?

Flash er en metode til at programmere små videoer, som indsættes på et website.
Tidligere blev der benyttet animeret .Gif bileder, hvor mange små billeder blev sammensat som et tegnefilm.
De var knap så pæne i kvaliteten og blev anvendt til at designe mere eller mindre tåbelige animationer – f.eks. en lille mand der stod og tissede i bunden af websitet.
Micromedia lancerede Flash animationer fra flere år siden, hvor det blev muligt at sammenkæde billeder i høj kvalitet til film og dermed muligt at lave f.eks. flyvende tekster og profilbilleder med bevægelse.
Flash benyttes i dag meget ofte til, at lave topbanners med animeret indhold.
Ulempen ved flash er, at det kun indholder billeder og ingen læsbar tekst. Søgemaskinerne kan ikke se, derfor kan de ikke forstå hvad der står i en flash animation, de kan kun se, at der er en animation, men ikke hvad den indholder.
Derfor er flash animeret hjemmesider knap så søgemaskinevenlige og de kan være svære at få placeret højt i søgemaskinerne.

Det anbefales, at man holder sig væk fra store mængder flash animation på et website. Et topbanner er helt fint, men er store dele af en hjemmeside lavet i flash, vil det meget ofte give problemer med placeringerne.

Frames

Frames er et Engelsk ord som oversat til Dansk betyder rammer.
Det er en forældet metode at designe hjemmesider på og har i sin tid været upraktiske at anvende, da søgemaskinerne har haft svært ved at læse indholdet i frames. Det er dog blevet langt bedre, men generelt bør man holde sig langt væk fra design med frames.

Ifames er samme teknologi, bare benyttet på en anden måde.
En iframe er en inkluderet frame eller sagt med andre ord, en inkluderet side.
Har du et website, hvor du vil indsætte noget fra et andet website, kan du benytte en Iframe.
Søgemaskinerne har stadigvæk problemer med at læse indholdet i Iframes, men det er blevet forbedret.